Historie

‘De rijke historie is nog steeds zichtbaar en voelbaar in dit prachtige, statige pand.’

Omstreeks 1673 is dit unieke pand gebouwd. Het oorspronkelijke koopmanshuis had zowel een woon- als pakhuisfunctie, waarbij het pakhuisgedeelte zich op de zolderdiepingen bevond inclusief bijbehorende hijsinstallatie. De rijke historie is nog steeds zichtbaar en voelbaar in het prachtige, statige pand.

Gevel
+/- 1673Hollands ClassicismeCaspar Le Becqwoon- en pakhuisfunctieRijksmonument
Bouwjaar:
Bouwstijl:
In opdracht van:
Oorspronkelijke functie:
Monumentaal:

Een rijksmomument

  • Het pand is met recht een rijksmonument, uitgerust met een halsgevel en voorzien van mooie versieringen in en op de vleugelstukken. De entree is bereikbaar via een bordes voorzien van balusters (spijlen).
  • Bovenaan is er een driehoekige fronton (een bekroning van de gevel in driehoek vorm) De hijsbalk is nog immer aanwezig en bijzonder is ook dat het originele hijswiel volledig intact is.
  • Rondom de hijsbalk bevindt zich een festoen (versiering met fruit en bloemen in de vorm van een slinger), Samen met de naastgelegen Keizersgracht 546 en 548 vormde dit huis een oorspronkelijke 17e-eeuwse halsgevel-drieling.
  • In 1909 is door Eugène Rensburg de tuinzijde van de Keizersgracht 544 getekend, met gezicht door de kale bomen naar de achterzijde van Kerkstraat.

Bekijk hier de beeldbank in het Amsterdam Archief

Arrow fullscreen